diumenge, 6 de maig del 2012

Amor de fets i de veritat


Ho diu la primera carta de sant Joan en la segona lectura. Sembla ben bé un comentari al fragment de l’evangeli. El fruit és amor de fets i de veritat, i no només de frases i de paraules. També explicita la pregària: “podem acostar-nos a Déu amb tota confiança, i obtindrem el que li demanem, perquè complim el que ens mana i fem allò que és del seu grat”. I deixa clar que quan ens estimem els uns als altres, “ell està en nosaltres i nosaltres en ell.”
En la lectura dels Fets dels Apòstols sentim com Saule, ja convertit, s’ha de guanyar la confiança dels apòstols i dels creients de Jerusalem dubtosos de la seva conversió. Té a favor seu que ha predicat ja amb valentia el nom del Senyor i ho continua fent, cosa per la qual el fan marxar a Tars abans de començar els seus viatges apostòlics.
La petita descripció que ens fa de l’Església ens hauria de recordar el que contínuament es produeix en nosaltres avui: “s’anava edificant, i vivia constantment a la presència del Senyor, confortada per l’Esperit Sant.”
Fragment de les Orientacions de Joan Torra a MD 2012 (7)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada